
Har jag tur är det fler på jobbet som genomgår tantförvandling och överraskar med hembakt.
Självklart delar jag med mej av receptet:
På mjölpåsen ser du recept för vetebullar, vanliga kanelbullar. Följ det receptet fram till där man kavlar ut degen och lägger på kanel och socker. Där trillar du istället bullar. Typ 30 bullar på en deg. När du har gräddat dem och de har svalnat så skär du av locket och lägger i mandelmassan och grädden. Som en sista piff snöar du över florsocker med en the-sil.
Så här blandar du till mandelmassan:
Tag vanlig mandelmassa och blanda med mjölk eller grädde så den blir lige krämig. Det är också gott att holka ur semlebullarna lite, lägga brödsmulorna i mjölk-mandelmasseblandningen. Då blir semlorna supergoda
4 kommentarer
Swemic
27 Feb 2007 22:24
Och jag kan intyga att det var dundergott med :)
Tack Tant för dom goa bullarna ;-)
Och vem som än läser det här och ska göra egna, så ställer jag upp på att provsmaka :)
elin
28 Feb 2007 09:39
yyyyyyyl! jag vill också ha semlor! fast jag vet inte om det är så tantigt - jag tycker det är mer vanligt hyfs att bjuda kollegor på gott fikabröd?bättre kan du innan du får kalla dig tant ;-) att bjuda på semlor ger dig dock sjöööuuukt många plus!
Anna
28 Feb 2007 13:21
Undrar om ni noterade att jag serverade dem på mina manglade kökshanddukar som det står AÅ på?
Swemic
28 Feb 2007 17:00
Men lilla gumsan, klart jag såg att det var dina nymanglade handdukar, jag kommenterade ju det redan i fredags med ;-)
Kommentera